Dopravní omezení:
Vozovna Vokovice - Divoká Šárka: dočasné přerušení provozu tramvají

Platnost

Ukončeno
Poslední aktualizace:

Typ události: Změna trasy a zastávek, Ostatní

Dotčené linky
20, 26, 91

Popis události

Z důvodu napojení nové tramvajové trati dochází od středy 1. únory 2023 (přibližně od 4.30 hodin) do soboty 15. dubna 2023 (přibližně do 4.30 hodin) k dočasnému přerušení provozu tramvají v úseku Vozovna Vokovice – Divoká Šárka.

Změny tras tramvajových linek

  • Linka číslo 20 je ve směru z centra zkrácena do zastávky Červený Vrch.
  • Linky číslo 26 a 91 jsou ve směru z centra zkráceny do zastávky Vozovna Vokovice.

Změny v zastávkách tramvají

Pro linky číslo 26 a 91 se zřizuje nástupní zastávka Vozovna Vokovice (směr do centra) v ulici Do Vozovny před křižovatkou s ulicí Evropskou.

Náhradní doprava

Jako náhradní dopravu lze využít pravidelné autobusové linky číslo 119 a 225.

Změny v zastávkách autobusů

  • Pro linky číslo 119 a 225:
    • se zřizuje zastávka Vozovna Vokovice v obou směrech, v Evropské ulici na úrovni zastávky tramvají ve směru z centra.
    • se přemísťuje zastávka Divoká Šárka (směr Letiště, respektive Velká Ohrada) v Evropské ulici přibližně o 30 metrů zpět na úroveň vyústění protilehlé ulice Špotzova.
  • Pro linky číslo 300, 322, 323, 330, 342, 388, 389, 399:
    • se přemísťuje zastávka Divoká Šárka (směr z centra) v Evropské ulici přibližně o 200 metrů vpřed, přibližně 50 metrů za křižovatku s ulicí Vlastina.

Z důvodu omezení provozu v Evropské ulici doporučujeme cestujícím, aby při cestě na Letiště Václava Havla počítali s větší časovou rezervou nebo využili autobusovou linku 100 od stanice metra B Zličín.

K akci připravujeme: informační letáky do vozů a zastávek povrchové dopravy i vitrín ve stanicích metra, hlášení ve stanicích metra, nasazení informátorů v reflexních vestách, hlášení ve vozech dotčených linek povrchové dopravy, úpravy informačního systému v dotčených stanicích metra, informační tabule na vybraných exponovaných místech, informace v deníku Metro. Podrobnější informace se bude možné dozvědět také na webu, sociálních sítích DP, v informačních střediscích DP nebo na telefonické infolince DP.

Dokumenty ke stažení

Omlouváme se za případné nepříjemnosti a děkujeme za pochopení. Další informace o mimořádné události, nebo dopravním omezení poskytne telefonická Infolinka dopravního podniku na čísle 296 19 18 17.

Otevřít popup